lijn

Reviews

Opleidingen

Mooie praktische opleiding voor en door mensen met hart voor samengestelde gezinnen.

Linda Pasman

Een praktijkgerichte opleiding met enthousiaste en inhoudelijk sterke docenten.

Dick de Vreugd

Interessant, goede verdieping waardoor veel kanten van een gezin belicht worden. Fijn om vanuit alle deelnemers van een stiefgezin de situatie/problemen te bekijken.

Hanneke van de Kam

Geen herhaling van stof die ik al in eerdere bijscholing heb ontvangen maar echt een verdieping en verrijking.

Wietske Edel

Deze opleiding is echt een aanvulling op het werken met kinderen in echtscheidingssituaties. Als Kies-coach kom ik op scholen en speelt vaak ook problematiek rondom de nieuw ontstane gezinnen. De ouders kan ik nu beter begeleiden volgens een praktijkgericht plan – zeer prettig en goed toe te passen tijdens de individuele gesprekken met ouders en stiefouders.

Cindy Kerklingh

Een heel professionele, prettige opleiding die samengestelde gezinnen op een heel zorgvuldige manier helpt om een succes te zijn. Ik ben heel enthousiast!

Merel Kerremans

In drie dagen zoveel bruikbare info die direct ingezet kan worden!

Deelnemer voorjaar 2019

We hadden een bijzondere opleidingsdag met ons team ambulante werkers bij Oosterpoort, januari 2019 in Den Bosch. Dit was mede te danken aan de goede voorbereiding/afstemming met Corrie en Marlijn, de kundige en goed opgebouwde training, meerwaarde van de verschillende invalshoeken; pedagogisch, systemisch en filosofisch en de plezierige en fijne samenwerking.
Het kwam allemaal erg mooi samen, dank jullie wel.

Marjon, Oosterpoort Den Bosch

Een must als je met samengestelde gezinnen werkt.

Waardevolle en leerzame dagen, door superdeskundige en flexibele docenten. Een verrijking van mijn werkpraktijk!

Deelnemer 2018

Een waardevolle, verhelderende opleiding waarna je beslagen ten ijs komt als Stiefplan-Coach.

Fijne en vakbekwame docenten!

Deelnemer voorjaar 2018

Compacte en complete opleiding waarin de breedte van de casuïstiek van samengestelde gezinnen aan bod komt. Waardevol in alle opzichten!

Verhelderende training en goed toepasbaar in de praktijk. Als pedagoog heb ik ook nieuwe theorie en handvatten ontvangen. Leuke, enthousiaste trainers die het thema vanuit verschillende kanten invliegen.

Manon van Mil

Inspirerende, toegankelijke, kundige docenten.

De opleiding is inspirerend, net zoals de docenten. Zowel inhoudelijk als praktisch veel geleerd. Top docenten die echt weten te boeien.

Docenten zijn bevlogen en professioneel - erg up-to-date en daardoor vernieuwend

Jolanda Kuypers

Ik vond de opleiding erg verhelderend. Ik heb nieuwe feiten geleerd en ook met verschillende professionals gepraat over de invloed van stiefouders en kinderen. Veel praktische tips gekregen.

Femke Ouwerkerk, Jeugdformaat

In 2017 heb ik bij Marlijn en Corrie met veel plezier de opleiding voor Stiefplan-Coach gevolgd. Een inspirerende cursus die precies aansloot bij waar ik op dat moment stond: een ervaren stiefmoeder en een beginnend coach. In mijn coachingspraktijk ‘Gezin in Beweging’ zet ik regelmatig (delen van) het Stiefplan in om mensen in gesprek te brengen over pittige thema’s die spelen in hun gezin, en ook in de (gratis) gespreksgroepen voor stiefmoeders. De opleiding heeft mij meer inzicht gegeven in de dynamiek van het samengestelde gezin en handvatten om in mijn werk als coach mee aan de slag te gaan.

Sigrid de Haan, Gezin in Beweging

Onze beide teams waren onverdeeld enthousiast over jullie training, zowel inhoudelijk als de manier waarop jullie de training gaven. Dit sloot goed aan bij onze behoefte en wensen.

Maaike van den Bor, Teamcoördinator Icare Thuisbegeleiding Ermelo-Putten-Nijkerk

Ik ben enorm verrast over het stukje ethiek vanuit de filosofische achtergrond die werd behandeld door Corrie Haverkort.
Een leerzame en eyeopener dag. Cijfer 9

Deelnemer Masterclass 2018

Leuke opleiding, goede sfeer afwisselende thema’s en invalshoeken. Cijfer 8

Masterclass deelnemer 2018

Stiefouders weer om tafel krijgen. Te vaak voeren wij alleen gesprekken met de bio-ouders.
Na deze dag ben ik gemotiveerd om stiefouders mee te nemen in de hulpverlening.

Hans Stam, CJG Drimmelen Geertruidenberg

Een inspirerende workshop waarin kennis wordt gemaakt met de complexe dynamiek van samengestelde gezinnen. Cijfer 9.

Deelnemer Masterclass 2018

In januari 2017 hebben Marlijn Kooistra en Corrie Haverkort een lezing gegeven voor ca 100 personeelsleden van Stichting Fedra. De aanwezigen hebben de lezing als zeer waardevol ervaren. Het thema was ‘(v)echtscheidingen in de klas’. Iedere leerkracht heeft leerlingen in de groep die te maken krijgen / hebben met scheiding van hun ouders. Duidelijk is geworden dat niet alleen de leerlingen bij wie de scheiding uitmondt in een vechtscheiding problemen ondervinden die van invloed zijn op het leerproces, maar ook de leerlingen bij wie de scheiding minder problematisch verloopt. Het was goed om met elkaar stil te staan bij de mogelijkheden en onmogelijkheden van leerkrachten en de school. Het is een onderwerp dat voor de leerkrachten zeer herkenbaar en ingewikkeld is. Zij hingen dan ook 2 uur lang aan de lippen van de spreeksters.

Stichting Fedra
Stichting Fedra voor bijzonder basisonderwijs

Veel geleerd tijdens de masterclass én veel gevoeld (dmv rollenspel) hoe complex een samengesteld gezin kan zijn en hoe goed het is dat er meer aandacht voor is. Bedankt Corrie en Marlijn!

Fiona de Leeuw

Heel duidelijk komt naar voren hoe complex een samengesteld gezin is.
Waar iedereen voor komt te staan en heeft mee te 'dealen'. Dat het niet verwonderlijk is dat zoveel 2e relaties strandden, met alle gevolgen van dien. Preventie en bewustwording is noodzakelijk!
Anoniem

De combinatie tussen achtergrondinformatie en een duidelijke tastbaarheid van het plan. Het geeft handvatten om verschillende doelgroepen te helpen bij het vormen van een stiefgezin.

M. Abelmann

Deze opleiding heeft mij heel veel inzicht en wijsheid gegeven over samengestelde gezinnen. Wat complex is kun je niet zomaar eenvoudig maken, maar met de geleerde tips, trucs en wijsheden wordt het wel leuker en gezelliger in een huis waar de voor- en achterdeur altijd openstaat!

Anoniem

Wat een geweldig opleiding! Veel kennis opgedaan zowel de inhoud als inspiratie.

Jeanette Meerma

De stiefplancoach opleiding geeft je handvatten om ouders te helpen weer vat op hun leven te krijgen!

Anoniem

Een korte, bondige specialisatie waarin je de juiste informatie krijgt om een stukje psycho-educatie en achtergrondinformatie te kunnen geven aan clienten.
En een mooi middel om aangereikt te krijgen om met gezinnen aan de slag te gaan.

Anoniem

Deze opleiding is van meerwaarde voor iedereen die met gezinnen werkt. Ik heb veel kennis opgedaan en met veel plezier gewerkt met het Stiefplan.

Anita Ruiterkamp

Wat heb ik een goede onderbouwing gehad om samengestelde gezinnen te begeleiden naar succes. Mijn competenties zijn weer opgefrist, vermeerderd dankzij deze goede opleiding tot Stiefplancoach. Ik ben zeer enthousiast over deze manier van werken en de docenten!

Petra van der Pool

Ik ben enorm geïnspireerd door deze opleiding. Een mooie aanvulling op mijn aanbod als kinder- en kiescoach.

Monique

Het Stiefplan biedt duidelijke handvatten voor situaties die niet hanteerbaar lijken. Top!

Pouwliena Tot

Mooie en interessante opleiding waarbij veel inzicht gegeven wordt over de ‘hobbels’ die een samengesteld gezin tegenkomt.
Vanuit een positieve insteek om er sterker uit te komen.

Simone Untersalmberger

Een heldere training die heel goed duidelijk maakt wat er allemaal komt kijken bij een nieuw samengesteld gezin, gegeven door twee vakmensen die verstand van zaken hebben.

Patricia

Een praktische driedaagse opleiding met een mooi afwisseling tussen theorie en praktijk. Ik heb weer veel nieuwe dingen geleerd en ontzettend veel zin om met het Stiefplan aan de slag te gaan.

Nathalie Zurlohe

Een geweldig verfrissende praktijkgerichte cursus met een brede visie waarbij een bijzondere samenwerking tussen Corrie en Marlijn je door de problematiek van nieuwe gezinnen leidt! Een verrassing!

Ingrid Kuipers

Een prachtige aanvulling op mijn werk als mediator.
Verdieping, aanvulling, inspirerend, praktisch, theoretisch en compleet!

Astrid van Hooff-van Dijk

Een korte opleiding die enorm ‘waar voor het geld’ geeft.
Maar vooral inhoudelijk goed in elkaar zit. Veel inzicht in het samengestelde gezin gekregen en dit op een stevige ondergrond van kennis over ethiek en de waarden van de mens. Top! Veel dank!

Christine van Rijckevorsel