lijn

Opleiding, training en lezingen

DSCN1825-1024x768

Popelier Opleiding en Begeleiding biedt cursussen en bijscholing voor professionals in de hulpverlening aan gezinnen. Ben je professional en wil je aanstaande ouders of gezinnen (nog) beter begeleiden? Ben je werkzaam op een consultatiebureau, in de kraamzorg of bij een gemeente en wil je ouders preventief begeleiden? Heb je als Mediator of gezinsbegeleider te maken met problemen rondom scheiding? Of werk je als gezinscoach vaak met samengestelde gezinnen? Wij bieden verschillende trainingen en opleidingen aan.

Onze opleidingen zijn ingericht volgens het Opvoeddrieluik, dat bestaat uit:

  1. Begeleiding van aanstaande en jonge ouders met hulp van de ouderschapsbelofte.
  2. Begeleiding en mediation bij scheiding.
  3. Begeleiding van samengestelde gezinnen met hulp van het stiefouderschapsplan.

Ons aanbod: 

 

  • Masterclass: werken met het Stiefouderschapsplan.
    De 7 kenmerken, valkuilen en oplossingen en de dynamiek van het stiefgezin. Voor iedereen die werkt met samengestelde gezinnen en meer wil leren over werken met het stiefouderschapsplan. De Masterclass is een intensieve trainingsmiddag op hbo-niveau. De middag wordt ook incompany aangeboden.
  • Opleiding Stiefplan-Coach: driedaagse bijscholing waarin je opgeleid wordt tot Stiefplan-Coach. Deze driedaagse kan alleen gevolgd worden na deelname aan de Masterclass of na een incompany training. De opleiding is erkend door de MfN, SKJ en V&VN (u ontvangt PE-punten).
  • Lezingen vanuit de ethiek over hedendaagse gezinstransities en morele dilemma’s. Inspirerende lezingen, gegeven door filosoof en beeldend kunstenaar Corrie Haverkort, die op een bijzonder boeiende manier theorie en praktijk weet te combineren in een lezing die is afgestemd op uw organisatie.

Opleidingen, trainingen en lezingen van Popelier staan garant voor hoge kwaliteit. U vindt hier een lijst van organisaties waarmee wij samenwerkten. De Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) heeft onze driedaagse opleiding geaccrediteerd: staat u geregistreerd als SKJ-Jeugdprofessional, dan krijgt u 30 PE-punten voor het volgen van de Opleiding tot Stiefplan-Coach. Ook de Mediatorsfederatie Nederland erkende onze opleiding: als MfN-mediator krijgt u 18 PE-punten voor de gehele opleiding. Bent u geregistreerd als verpleegkundige of verzorgdende bij de V&VN, dan heeft u na deelname aan de driedaagse opleiding recht op 17 PE-punten (algemene scholing).

Popelier Opleiding en Begeleiding is een CRKBO-geregistreerde instelling.