Online Masterclass Stiefouderschapsplan

Een derde van de gezinnen en 60% van de samengestelde gezinnen valt uiteen door een scheiding. Als zorgprofessional of mediator wil je er alles aan doen om dat te voorkomen! Werk jij met kinderen of met gezinnen en herken jij dit:

– voel je je onzeker over je kennis over nieuwe gezinnen en wil je praktische vaardigheden opdoen?

– merk je dat je kennis mist over de dynamiek in samengestelde gezinnen?

– kom je in je werk in aanraking met stiefouders, maar kom je tools tekort om daarmee om te gaan?

– heb je zelf ervaring in een stiefgezin als ouder of als kind, en wil je vanuit je vakgebied en expertise mensen begeleiden – zonder te worden afgeleid door je eigen ervaringen?

– wil je een bijdrage leveren aan het voorkómen van nieuwe scheidingen, maar weet je niet of de Opleiding Stiefplan-Coach iets voor jou is?

Volg dan de Masterclass Stiefouderschapsplan!

Onze missie

Wij weten wat er speelt in samengestelde gezinnen, door onze jarenlange ervaring in het werken met samengestelde gezinnen.

Onze missie is om ouders en stiefouders te helpen een succes te maken van hun samengestelde gezin. Daarom doen wij al jarenlang onderzoek naar samengestelde gezinnen, schreven wij diverse boeken en ontwikkelden wij het Stiefouderschapsplan: hét ouderschapsplan voor het samengestelde gezin. Wij hebben al honderden professionals opgeleid in het werken met het Stiefouderschapsplan.

Wat wil jij bereiken?Masterclass samengesteld gezin coach

Werk je momenteel met kinderen uit samengestelde gezinnen of met stiefouders, maar ontbreekt het je aan kennis over wat deze gezinnen zo bijzonder maakt? Wil jij meer weten over de dynamiek van samengestelde gezinnen, de rol van ouders en stiefouders en de speciale familiebanden?

Dit kun je na de Masterclass

Na de Masterclass Stiefouderschapsplan heb jij meer kennis over de kenmerken, valkuilen en dilemma’s van samengestelde gezinnen. Je kent de ingewikkelde dynamiek van samengestelde gezinnen met een nieuwe partner, na een scheiding of overlijden. Je hebt méér inzicht in de rollen van stiefouders, stiefkinderen en ex-partners bij samengestelde gezinnen.

Daarnaast maak je kennis met het Stiefouderschapsplan – een doelgerichte methode die kan helpen om de gevolgen van conflicten en ruzies in samengestelde gezinnen te beperken en zoveel mogelijk te voorkomen!

Na de Masterclass heb je niet alleen een aantal praktische tools, maar weet je ook of de vierdaagse Opleiding tot Stiefplan-Coach / samengesteld gezin coach voor jou geschikt is.

Dit zijn wij

Masterclass Stiefouderschapsplan Corrie Haverkort Aleide Hendrikse Marlijn KooistraDe docenten van de Masterclass zijn de grondleggers van het Stiefouderschapsplan, hét ouderschapsplan voor het samengestelde gezin. Onze methode is ontwikkeld vanuit onze eigen ervaringen en is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Dit is de Online Masterclass

De Masterclass is een intensief dagdeel waarin je alles leert over de kenmerken van een samengesteld gezin, de valkuilen van een samengesteld gezin en de dilemma’s die er spelen. Je krijgt inzicht in de verschillende relaties in een stiefgezin.

De Masterclass leert je vaardigheden om (kinderen uit) samengestelde gezinnen en stiefouders beter te ondersteunen, voor te lichten of te verwijzen. Let op: voor deze Masterclass gelden geen accreditatiepunten.

Deelname aan de Online Masterclass is gratis. Wel dient u zich vooraf aan te melden. Onze cursisten waarderen de kwaliteit van onze opleidingen met gemiddeld een 8,7. Lees hier nog meer reviews van cursisten.

Interessant, goede verdieping waardoor veel kanten van een gezin belicht worden. Fijn om vanuit alle deelnemers van een stiefgezin de situatie/problemen te bekijken.
Hanneke van de Kam

Docenten zijn bevlogen en professioneel – erg up-to-date en daardoor vernieuwend.
Jolanda Kuypers

Het Stiefplan biedt duidelijke handvatten voor situaties die niet hanteerbaar lijken. Top!
Pouwliena Tot

Veel geleerd tijdens de masterclass én veel gevoeld (dmv rollenspel) hoe complex een samengesteld gezin kan zijn en hoe goed het is dat er meer aandacht voor is. Bedankt Corrie en Marlijn!
Fiona de Leeuw

 


Veelgestelde vragen

Kun je in zo’n korte tijd genoeg leren?

De Masterclass bestaat uit een korte, maar intensieve training op het gebied van psycho-educatie. Wij bieden geaccrediteerd onderwijs door twee topdocenten, gespecialiseerd in de pedagogische en ethische aspecten van samengestelde gezinnen. De opleiding is gedegen van opzet: je krijgt les van docenten die zelf onderzoek doen naar samengestelde gezinnen en daarover hebben gepubliceerd. Na de Masterclass heb je meer inzicht in de kenmerken en valkuilen van samengestelde gezinnen.

Wat is het niveau van de opleiding?

De Masterclass is gericht op mensen die werken en/of ervaring hebben met samengestelde gezinnen en stiefgezinnen. We stellen geen opleidingseisen aan de deelnemers van de Masterclass. De vierdaagse Opleiding tot Stiefplan-Coach is gericht op professionals in mediation, gezinsbegeleiding, onderwijs en pedagogiek die werken met (kinderen uit) samengestelde gezinnen. Wil je graag deelnemen maar twijfel je over het niveau? Neem dan contact met ons op.

Waar wordt de Masterclass gegeven?
De Masterclass vindt online plaats. Je kunt de Masterclass volgen via een link die je krijgt toegezonden na aanmelding. Je hebt wel een goed werkende internetverbinding en een pc of laptop/tablet nodig.

Wat kost de Masterclass?

Deelname aan de Masterclass is gratis. Je moet je wel voorafgaand aanmelden.

Wordt de Masterclass ook in-company aangeboden?

Jazeker, vele organisaties gingen u voor. We overleggen graag met u om de Masterclass precies op maat voor uw organisatie aan te passen. Lees hier voor welke organisaties wij een in-company training mochten verzorgen. Ook is het onder voorwaarden mogelijk om accreditatiepunten toe te kennen aan uw medewerkers bij deelname – neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Welke en hoeveel PE-punten levert deze opleiding?

Let op: voor Masterclass ontvingen cursisten voorheen PE-punten (MfN en SKJ). De opzet van de Masterclass is vanaf 2020 gewijzigd. Voor de nieuwe online Masterclass is geen accreditatie. Wilt u onze Masterclass als incompany-training, informeer dan naar de mogelijkheden voor accreditatie bij SKJ, MfN of V&VN.