lijn

Gezinsbegeleiding en Mediation

Soms loopt het in je relatie en je gezin anders dan je zou willen…..

Heb je het gevoel dat je bent vastgelopen met je gezin? Is de relatie met je stiefkinderen gespannen? Zijn jij en je partner het niet eens over de opvoeding? Voel je je machteloos, maak je je zorgen om de kinderen, of lig je in scheiding en weet je niet wat de beste keuzes zijn voor je kinderen?

… maar daar kun je wat aan doen!

Als gezinsbegeleider kan ik jou en je gezin verder helpen! Jullie zijn van harte welkom om samen met mij in gesprek te gaan. Ook een (stief)moeder of -vader alleen is welkom! Tijdens een intakegesprek inventariseren we wat voor jullie gezin nodig is. We gaan samen op zoek naar oplossingen en positieve krachten, zodat jullie met vertrouwen, zekerheid en meer rust verder kunnen.
De stap om hulp te vragen is niet eenvoudig. Veel mensen aarzelen om hulp te vragen. Toch blijkt dat de meeste mensen achteraf blij zijn met hulp. ‘Hadden we dit maar veel eerder gedaan’ is de meest gehoorde reactie. ‘Dat had ons heel wat tijd en problemen gescheeld’. Lees ook reacties van mensen die door mij begeleid zijn.

Gezinsbegeleiding en mediation

Foto: DoriekeFotografie

Wat is mijn aanbod: 

  • Opvoedondersteuning: vragen over opvoeding, gezin en ouderschap.
  • Mediation bij echtscheiding om samen als ouders verder te kunnen.
  • Begeleiding van samengestelde gezinnen en het opstellen van een Stiefouderschapsplan.

Praktische informatie:

  • Een sessie duurt 75 minuten.
  • Afspraak in Almere of bij jullie thuis.
  • Je probleem of vraag wordt in kaart gebracht tijdens het intakegesprek en er volgt een concreet plan. Ik werk oplossingsgericht: geen langdurend traject maar alleen wat jullie nodig hebben.
  • In de praktijk blijkt dat mensen met 3 tot 5 gesprekken al een heel eind zijn geholpen, afhankelijk natuurlijk van jullie probleem.

marlijnMarlijn Kooistra-Popelier

Marlijn Kooistra-Popelier is pedagoog en familiemediator en één van de ontwikkelaars van het Stiefouderschapsplan. In haar praktijk in Almere begeleidt zij samengestelde gezinnen. Daarnaast is zij moeder van een zoon, twee dochters en ‘stiefmoeder’ van 3 kinderen.
Voor meer informatie neem vrijblijvend contact met mij op.